De cand am inceput sa lucrez cu piele mi-am dorit sa fac sandale- sandalele alea pe care nu le-am gasit nicaieri si le pastram in minte de mult timp. Anul acesta s-a indeplinit visul!

A fost nevoie de mult timp pentru desenat, croit, vopsit… desenat, croit, vopsit… desenat, croit, ati prins ideea 🙂 Au trecut cateva zile si am faramitat cu cutterul vreo cateva perechi. Mereu era ceva care nu corespundea celor 4 lucruri dupa care ne ghidam cam toate proiectele- PRACTIC, TRAINIC, SIMPLU SI FRUMOS.

Fiind tot preocupat de ele nu reuseam sa vad ce anume nu imi place. Visam de ani de zile la ele iar acum, cand aveam timpul neceasar sa le lucrez, lipsea ceva….ba talpa avea o forma care nu imi placea, ba prinderile nu erau comode, snururile nu imi placea cum aratau trecute peste picior…. Cam cu dezamagire, recunosc, le-am lasat pe raft in atelier. Au stat acolo vreo 2-3 saptamani. Aprope in fiecare seara inainte sa adorm, fara sa vreau, imi fugea gandul la ele… Voiam sa le fac, dar nu oricum, trebuia sa intruneasca standardele, ori asta necesita bataie de cap… Pana intr-o dimineata cand am intrat in atelier si luandu-le de pe raft, am decis ca nu mai plec acasa pana nu fac cele mai tari sandale din lume! 🙂

Era deja noapte si cam rece pentru sandale, cand am terminat, dar trebuiau plimbate, ca doar visam de mult la ele.

Le-am plimbat vreo 2 saptamani, se comporta exceptional 🙂

Snurul lung din piele face sandaua sa se adapteze pe orice picior. Talpa groasa- tot din piele-permite sa calci linistit pe pietre sau chestii dure si neregulate, fara sa deranjeze. Peste pielea groasa vine un strat subtire din cauciuc, foarte rezistent la uzura, care protejeaza pielea, totodata fiind antiderapant.

Odata ce ai gasit forma si lejeritatea dorita, a snurului, in jurul picioarului, e o bucurie sa le incalti. Nu trebuie desfacut snurul de fiecare data. De fapt, nu mai trebuie desfacut. Impingi piciorul umpic in fata, fortezi partea din spate a snurului peste calcai si  atat. Asta daca nu te deranjeaza sa astepti in masina dupa sotie. Daca vrei sa te astepte ea, atunci deschizi snurul in fiecare zi :))

Aspectul… cuvintele sunt de prisos 🙂

sandale din piele naturala

sandale din piele naturala

sandale din piele naturala

sandale din piele naturala

sandale din piele naturala

Pentru detalii, accesati linkul:

https://danielsavu.com/magazin/sandale-din-piele-naturala-no-51/

In link-urile de mai jos sunt cateva accesorii facute din aceeasi piele si care sunt gandite sa se potriveasca bine cu sandalele:

https://danielsavu.com/magazin/curea-din-piele-naturala/

https://danielsavu.com/magazin/bratara-din-piele-naturala-no-60/

https://danielsavu.com/magazin/bratara-din-piele-naturala-no-61/